Júniusi rendezvényünkkel szeretnénk megalapozni, megerősíteni a nyári a szezont, népszerűsíteni az ital fogyasztását, bemutatva a hazai kínálatot, valamint ízelítőt nyújtva a nemzetközi választékból.
Rosék, gyöngyözők, habzók, pezsgők, nyárköszöntő tavaszi lazulás, street food, Intim Torna Illegál, SuperStereo és a Margaret Island - ujjé a Ligetben!
Zamárdi, és testvérvárosunk Villány közös gasztronómiai és szórakoztató rendezvénye idén már 4 napon át!
Június 2 és 5 között töltjük meg a legfinomabb jéghideg sörkülönlegeségekkel a Budai Várat!
Az ezúttal igyenes Belvárosi Pálinka Napok április 28-30. között várja a Városháza Parkban a pálinka szerelmeseit, ahol most a birsé és a legfinomabb párlatoké lesz a főszerep.
Május közepén hetedik alkalommal kerül megrendezésre a belga sörrajongók ünnepe, a Belga Sörfesztivál! Idén - a hetes szám jegyében – 43 belga sörfőzde 205 féle sörével, köztük 61 féle csapolt sörrel várjuk a belga sörök szerelmeseit!
Ez alkalommal különleges, kézműves sörökkel és kézműves üdítőkkel kiegészített menüvel, ételkülönlegességekkel, és 20-50%-ig terjedő árkedvezményekkel várnak bázisukon minden érdeklődőt: azt is, aki már imádja, és azt is, aki még csak próbálgatja.
Ismét közeledik Május, ismét megtartjuk a Cinco de Mayo utcabálunkat! ;)
A mozgó vendéglátás krémje a Veszprémi Utcazene Fesztiválon!
A Food Truck Show fesztivál elsődleges célja, hogy egy időben és helyen mutassa be a legjobb, minőségi ételeket, italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó járműveket.
Április utolsó hétvégéjén az egri Dobó téren tartjuk szezonnyitó rendezvényünket, ahol az V. Egri Csillag Weekend találkozhatsz velünk és barátainkkal.
A pünkösdi hétvégén, május 12-15. között, idén is a Millenárison jelentkezik a magyar gasztrokultúra meghatározó rendezvénye, az OTP Bank Gourmet Fesztivál. Főszerepben a hal- és vadételek, amit számos változatban készítenek el az ország kiemelkedő éttermei.
A Food Truck Show fesztivál elsődleges célja, hogy egy időben és helyen mutassa be a legjobb, minőségi ételeket, italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó járműveket.
Idén, 2016 június 10-12-ig tizenegyedszerre is megrendezik az első hazai kézműves sörfesztivált, a hazai sörszcéna legnagyobb és legfontosabb eseményét, a Főzdefesztet.
Fergeteges szilveszteri buli, és újévi Lencse Nap vár rátok a Bazilikánál.
A hagyományokhoz híven idén is Borkarácsonyfát állítottak a balatoni borászok a Városligeti Műjégpályán, majd bemutatták kiváló boraikat.
Twenty chefs from all parts of Europe will pit their skills against one another on May 10 and 11, 2016 in Budapest, as part of Sirha Budapest trade show.
Előadás előtti kórusénekléssel, sült gesztenyével, forralt borral, és a megújult Opera Café finomságaival várnak benneteket az Opera vezető énekesei és balettművészei.
Húsz ország vesz részt a Bocuse d'Or európai döntőjén, a versenyt 2016. május 10-11-én rendezik meg Budapesten.
Buda Julianna és a Delpech fivérek akrobatikus elemekkel megfűszerezett flair bartender show-t mutattak be a Mericano GastroBarban.
A Bocuse d’Or magyarországi döntőjének december 13-i selejtezőjén öten jutottak tovább a magyarországi döntőbe, és elindul a híres séf: Széll Tamás is.
Elnyerte a Fiatal Szakácsművészeknek járó Gundel díjat Endrédi Zoltán, a csopaki Márga bisztró séfje 2015-ben. . Hatalmas elismerés ez a dinamikusan fejlődő és megújuló balatoni gasztronómiának.
A Márton-napi Borfesztivál igazi ízorgiával készül idén, újragondolt ételekkel és programokkal valamint egy gasztrötörténeti szenzációval.
Az esemény elsődleges célja, hogy a fiatal szakácsok és tanulók közül, szigorú szakmai szempontokat figyelembe véve, segítőket találjon a Bocuse d’Or döntőjébe jutásért induló versenyzők soron következő megmérettetéseihez.
Chilis, gyömbéres, mákos-mazsolás, málnás, glutén-, laktózmentes és gyümölcscukorral készült kürtőskalácsot is kóstolhattok a Kürtőskalács Fesztiválon.
Bond rázva, az új Bond-lány keverve szereti. Most megmutatjuk, hogy hogy hogy készül a 007-es híres vodka-martini koktélja!
A Sofitel Budapest Chain Bridge Hotelben október első hetében, Sofitel musttal és ízletes Alsace hagymatortával várnak benneteket.
Jamie Oliver és a Zsidai Gasztronómiai Csoport büszke arra, hogy a nemzetközi terjeszkedés következő állomásaként Budapesten is megnyitja első Jamie’s Italian éttermét.
Több száz párlattal, kolbászokkal, sajtokkal és egyéb finomságokkal vár benneteket október 2-4. között a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál.
Diós túrókrém, szezámos almás sajtkrém, tojásos karfiolkrém – csak egy pár recept, amivel a Lidl segíti a kicsiket és a nagyokat.
Kiváló hazai és külföldi borok, interaktív programok, gasztronómiai élmények – és számtalan élmény vár benneteket vasárnap estig Magyarország legnagyobb borszakmai rendezvényén.
4 nap, 30 fiatal borász, több tucat bor, 96 óra a legizgalmasabb magyar borok társaságában – 2015. augusztus 27-30. között ismét Junibor Borünnep.
Pásztorételek, zalai dödölle, kenyérlángos, kézműves sajtok – augusztus 20. és 23. között vár benneteket a 29. Mesterségek Ünnepe.
Minden hónap 3. hetében Pink menüt kínál a Köles ételbár. A menük árából 100 forinttal támogatják a Mellrákinfo egyesületet.
Egy ezüstérmet és két bronzérmet kapott a Kreinbacher Birtok a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon.
Tradicionális ételek, új magyar ízek, közös főzés Borbás Marcsival, lóverseny - és számtalan élmény vár rátok a Gasztroangyal Fesztiválon.
200 különböző sör, 130 féle étel, ismert előadók, jó hangulat – jubilál a Sörfesztivál.
A belga csokoládéból készült, mogyorós ostya-törmelékkel és fehér csokoládéval rétegelt, opera royal elnevezésű fagylalt érdemelte ki Az év fagylaltja 2015 címet.
Prosecco, prosciutto, parmigiano, kávékülönlegességek, zene – június 6-án jön a Buongiorno Italia!
A Fesztivál az Olasz Lakberendezés hetével indult, az Olasz Éttermek Hetével és az Olasz Gasztronómia Hetével folytatódik, végül az Olasz Divat Hetével zárul.
A Séf utcája, Gianni Pasta e Sugo tésztabárja, Szabó Péter Vörös Homár gasztrobárja, KOLBice – és sok-sok finomság, zene és kikapcsolódás vár rátok pénteken esténként a Hold utcában.
2015. május 27-én Borflashmobra invitál benneteket az Ihatóbb Magyarországért és a Koccintás. Poharakat a kezekbe, és irány a Városliget!
Több tucat bor, kézműves gasztro termékek, kapcsolatépítés, érdekfeszítő workshopok – a Business Wine következő állomása a megújult Vigadóban lesz, május 23-án.
35 belga sörfőzde, 196 féle sör, 55 féle csapolt sör, 40 új sör – május 15-17. között jön a VI. Belga Sörfesztivál a Bálnában.
Paprikás csirke különlegességekkel hódít május 21-24. között a Gourmet Fesztivál, amelynek ezúttal a Millenáris ad otthont.
Közel 500 pálinka, az Év Almapálinkája, pálinkás csokiszelet – és sok-sok újdonság vár rátok május 7-10. között a Budapesti Pálinkafesztivál, a Városháza Parkban.
Nyárköszöntő borünnep, Rosé és Pezsgő Kert, Rosé és Pezsgő Mustra – 2015. május 8-10. között ismét Rosalia a Gesztenyés kertben.
Díszoklevéllel, és díszebéddel jutalmazta a Nemzetgazdasági Minisztérium a nyugalmazott szakácsokat, és cukrászokat.
2016. május 10-11-én Magyarország, azon belül is a Hungexpo – Budapest területe ad otthont a világ legrangosabb séfversenyének, a Bocuse d’Or európai döntőjének.
Üzlet, bor, stílus – a Business Wine áprilisi kóstolójának a Four Seasons Gresham Palace Budapest ad otthont.
30 badacsonyi borászat, kézműves termékek, impozáns közeg. 2015. március 26-án újra vár benneteket a Badacsony New Yorkban rendezvény, a New York Palotában.
Sarki Fűszeres, Gresham Palota, Zila Cukrászda – csak egy pár név a negyedik Macaron Nap kiállító közül. A rendezvénynek ezúttal az Akvárium Klub ad otthont.
Csernus Imre, Szántó Tibor, 50 kiállító, több száz kóstolható termék, versenyek – február 21-22-én rendezik meg VI. KávéBár Bazárt a Corinthia Hotelben.
A világ legszebb reggelije, iPadon történő pontozás, nemzetközi szakértők, és számtalan jó program vár rátok március 6-8. között, a VinCE Budapesten.
2015. szeptember 11-én Budapesten rendezik meg a Chaine des Rotisseurs gasztronómia egyesület rangos eseményét: az Ifjúsági Szakács Világbajnokságot.
220 borászat, 600 kóstolható bor,a Millenáris két épületében. Az idén Valentin-napon vár benneteket a Borjour Magnum!
Elkezdődött a Bocuse d’Or plakátverseny, amelynek közönségdíját a legtöbb szavazatot gyűjtő ország kapja. Szavazzatok ti is!
Közel száz borászat, libás ételek, after party, ismert séfek, "lakosztályétterem", és sok-sok élmény vár benneteket november 7-9. között a Gellértben.
Négyszázféle párlattal, kolbászokkal, sajtokkal és egyéb finomságokkal vár benneteket a VIII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál.
Ha ősz, akkor Budavári Borfesztivál! Idén szeptember 10-14. között rendezik meg a rangos eseményt. Játsszatok velünk a páros belépőkért!
Töltött parenyica, Szent István kenyér, zalai dödölle – megnéztük, hogy milyen a gasztronómiai kínálat az ország legnagyobb népművészeti fesztiválján.
Kürtőskalács, töki pompos, zalai dödölle, sült kolbász, erdélyi sajtok – augusztus 16. és 20. között jön a Mesterségek Ünnepe.
Csabai kolbász, hízott liba, pálinka, tokaji aszú, herendi porcelán – július 24-27. között jön a Hungarikum Hétvége.
Habzóbor, pezsgő, champagne, prosseco - július 24-26. között frissítő italokkal vár benneteket az Origo Buborék Fesztivál.
A Pakk Csomagolásdizájn Versenyen Kategóriagyőztes Főíjasként végzett a Szent András Sörfőzde új palackdizájnjaival.
Júlus 4-6. között megismerhetitek a Gasztroangyal szereplőit a Millenárison, sőt most belépőt is nyerhettek a rendezvényre.
Citromfüves, tejszínes karotta, sült paprikás, kapros vajbab főzelék és hasonló finomságokkal várnak benneteket június 20-án a Kölesben.
A harmadik VinCE Balaton és a 46. Kékszalag Nemzetközi Tókerülő Távverseny idén 2014. július 10. és 13. között vár benneteket Balatonfüreden.
Prágai hangulat, kézműves sörök és széles zenei program vár rátok a IV. Budavári Sörfesztiválon.
TOP 100 Étterem, TOP 10 Kínai, TOP 7 Gyros, TOP 8 Pho – a Dining Guide Étteremkalauza igazi iránytű a vendéglátóhelyek szövevényes világában.
150 sör, 31 kiállító – május 16 és 18 között az V. Belga Sörfesztiválon ti is megismerkedhettek a belga sörkultúrával.
Rozékkal, habzó borokkal, pezsgővel, színes gasztronómiai és zenei kínálattal, szakmai előadással és mustrával vár benneteket a Rosalia május 9. és 11. között.
400 párlat, gyümölcslikőrök és pálinkakoktélok – és sok-sok élmény vár rátok a Pálinkafesztiválon.
Mentás eperleves, kaukkfüves lencseleves, miso leves tofuval – csak egy pár finomság amiért érdemes kilátogatni a hétvégén a Palotanegyedbe.
Vajköpülés, tehénfejés, gomolya és író. A tavaszi Magyar Ízek vásárán a sajtoké és a tejtermékeké lesz a főszerep.
Párizs, New York és London mellett Budapesten is ünnepeljük a macaront. Március 20-án ismét jön a Nemzetközi Macaron Nap, aminek ezúttal a Bálna ad otthont.
Angelina Jolie és Brad Pitt, Fernando Alonso, Sting borait is megkósótlhatjátok február 28. és március 1. között az V. VinCE Budapesten.
Február 22-én és 23-án ismét a patinás Coronthia Hotel ad otthont a legrangosabb kávés eseménynek: a KávéBár Bazárnak.
Február 15-én újra a boroké lesz a főszerep. Az év legnagyobb borkóstólója a Millenárison vár benneteket.
Ismét kinyílnak a monori Strázsahelyen a pincék. 16 helyen kóstolhattok forralt borokat és ehettek finom falatokat.
Hallottatok már a Böff salátáról? Székelyföldön Adventben disznót vágnak, Szenteste hurkát esznek, Karácsony napján pedig többek között böff saláta kerül az asztalra.
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete hagyományos gálaestjét idén Gundel Károly emléke előtt tisztelegve rendezte meg.
Gál Zsolt mesterszakács téli ételei, kézműves sajtok, sütemények és számtalan finomság vár rátok december 8-án a Rosinante karácsonyi vásárán.
Közel 200 kiállítóval, sok-sok finomsággal november 8 és 10 között ismét vár benneteket a Magyar Ízek Vására a Millenárison.
A gyorsételek, a kínai és a kóser konyha, a legjobb borok, a kávék és Krúdy kocsmáinak világába kalauzol el benneteket a Hosszúlépés csapata.
Nem használják többé a cigánypecsenye elnevezést Hannoverben az önkormányzati fenntartású étkezdékben.
Ingyenesen parkol bárki a Vár területén, aki a Vár éttermeiben étkezik.
Halfesztivált rendeznek október 11 és 23 között Siófokon. A rendezvényen elsősorban a halból készült ételeké lesz a főszerep.
szeptember elsején nyílt nap lesz a Malmos tanyán. Aki Eger környékén jár, nézzen be hozzájuk!
A San Sebastian főséfjének ítélték oda a Veuve Clicquot World's Best Female Chef díjat, így a gasztronómiában élen járó baszk konyhaművészet újabb sikert ért el.
A különleges borkóstolók hangulatát meghatározza, hogy a résztvevők személyesen találkozhatnak a borászokkal, akik vallanak borkészítési filozófiájukról, bemutatják a dűlőiket, szőlőiket, boraikat e nevezetes hétvégén.
Idén is Magyarország legjobb éttermeivel, valamint borászataival, a legfinomabb pálinkákkal, sajtokkal, szalámikkal, sonkákkal, mézekkel és egyéb javakkal várjuk az érdeklődőket az ország minden részéből a Millenáris Parkban 2012. június 7. és 10. között.
Kevi Juhászfesztivál 2012 Túrkeve. A hagyományőrzés és a gasztronómia jegyében változatos, a juhászathoz kapcsolódó szakmai, gasztronómiai és kulturális programokat kínálnak a Túrkevére látogató vendégeknek.
Így étkeznek a franciák címmel gasztronómiai napok kezdődnek francia séfekkel, filmekkel a budapesti Francia Intézetben keddtől több mint egy hónapon át.
„Ha május és pálinka, akkor Újszilvás!” - tartja a fesztivállátogatók körében íratlan, ám rendíthetetlen mondás. S ahogyan telnek az évek, Újszilvás saját Ágyaspálinka Fesztiválja úgy nemesedik és gazdagodik, mint az igazi magyar pálinka.
Rátkán, a Tokaj-hegyaljai sváb településen idén is megrendezik a Töltött Káposzta Fesztivált.
Többféle programsorozat várja vendégeit Nyíregyházán. Ezek között mindenki biztosan megtalálja a számára megfelelőt.
Hagyományőrző, kulturális és gasztronómiai esemény. A Bézma-alji Falujárás szervezői sok szeretettel meghívják Önt és kedves Családját a 2012. április 28-i vidám, tavaszköszöntő 7. Almavirág Fesztivál programjaira!
A IV. Almavirág Fesztivált a hagyományoknak megfelelően a család, egészség, sport és kultúra jegyében rendezzük meg. Jöjjenek el családtagjaikkal, barátaikkal együtt és töltsenek el egy kellemes tavaszi napot a Jankovich-kúriában!
Főzés Jókai jegyében. Gasztronómia és irodalom találkozása a Koloska-völgyben. A XXI. Jókai Napok programjaként, idén kilencedik alkalommal rendezi meg a város a Jókai-bableves főzőversenyt.
A hagyományt tovább öregbítve, idén a barack és az abból készült hungarikum, a barackpálinka játssza a főszerepet a VII. Budapesti Pálinkafesztiválon, május 10-13 között.
A hajószerencsétlenség századik évfordulóján a Titanicon utazó olaszokról emlékeznek meg Itáliában - az óceánjáróval elsüllyedt olasz ételkülönlegességekkel együtt.
Arany- és ezüstérmet kaptak a kiemelkedő minőségű párlatok világversenyén, a klagenfurti World Spirits Awardon a tarpai pálinkák.
A pincefaluhoz köthető Hajós népünnepélye a sok ezer fős tömeget vonzó Orbán-napi Borünnep. A térség, az ország minden szegletéből érkeznek a látogatók, Hajós lakossága pedig mondhatni kiköltözik a pincefaluba.
Pannon Bormustra 2012. A rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson hazánk kiemelkedő minőségű borainak nemzetközi színvonalú megmérettetésére.
A Forrásvíz Természetbarát Egyesület immár 13. alkalommal szervezi meg jótékonysági céllal a Rügyfakadás rendezvényt.
Húsvéti Vendégvárás a Noszvaji Gazdaházban, ahol lesz mákos, diós és mazsolás foszlós kalács sütése, kóstolója, kézműves mesterségek bemutatója, a gyermekeknek báb előadás és folklór műsor.
Igazi Matyó húsvét veszi kezdetét Mezőkövesden, ahol két napos programsorozat várja a kedves érdeklődőket.
Idén első alkalommal a Budai vár ad otthont a húsvét jegyében megrendezendő egész napos kézműves és gasztronómiai vásárnak.
Első ízben rendeznek Egerben fesztivált a borvidék új zászlósbora, a bikavér fehér "párjául" szánt Egri csillag jegyében.
2012-ben várhatóan négy Pezsgő Világ Est és ismét egy nagyobb szabású Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztivál is várja majd mindazokat, akik rajonganak a cikázó buborékokért és szeretnének elmélyülni a hazai és külföldi pezsgők,Pezsgők világában.
A rendezvénynek már kialakultak a hagyományai, a programok között különböző versenyek, túrák, koncertek, ételkóstolók, színpadi fellépések, gyerkőc programok, kézműves bemutatók szerepelnek.
A tavalyi fesztivál sikere után idén is megrendezésre kerül a jazz és bor kedvelők számára - immár hagyományteremtő szándékkal - az Óbuda-Békásmegyer Tavaszi Tavaszi Jazz & Borfesztivált.
Az őshonos sertés tenyésztése nagy múltra tekint vissza a Hajdúságban.
A Kisrét Manufaktúra Kft.-t választotta az év legjobb pálinkafőzdéjének a HunDeszt pálinkaversenyen a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács.
Tizenegy párosításból nyolcban magyar borok győzték le a világ legnevesebb termelőitől válogatott tételeket a VinCE Budapest 2012 borrendezvényre meghirdetett vakkóstoláson.
Egy valódi, évszázados hagyományokban gyökerező hungaricum, a kerítésszaggatónak is nevezett kisüsti pálinka.
Nem nőhet nagyra az a fa, melynek gyökerei_x000D_ Régmúlt időben a lovagok védelmeztek valamit, valakit, jó célt szolgáltak, ők voltak a "gyengék oltalmazói". E gondolat jegyében született a Magyar Sonkalovagrend.
nem elég erősek.
Célunk, hogy Magyarországon is elindítsuk a Macaron cukrászati különlegesség ünneplését.
„Ha Villány, akkor Cabernet Franc!”. Három napon át, tizenegy villányi pincészet prémium cabernet franc bemutatót tart a luxus hotel, belső, függő teraszán.
Visegrádon, a Dunakanyar kulturális és történelmi emlékekben leggazdagabb városában kerül megrendezésre a Tavaszi ízparádé elnevezésű rendezvény.
Hatezer csokifajta mutatkozik be a csokoládé olaszországi fővárosának tartott Torinóban a hétvégén nyílt csokoládéfesztiválon, élükön a helyi specialitásnak tartott gianduiottóval.
A Pécs közelében található Orfűn idén is megrendezésre kerül a Medvehagyma Fesztivál, az egészséges életmód fesztiválja. A esemény 2012. március 30. és április 1. között várja az érdeklődőket.
A fesztivál célja, hogy meghonosítsa a kulturált borfogyasztást, úgy, hogy népszerűsíti a minőségi, nemes magyar borokat és megpróbálja őket megismertetni a fesztiválra érkezőkkel.
Boros Toros Napok a Balatonnál A hosszú tavaszi hétvégén izgalmas programok, fergeteges blues zenekarok, finom borok, kolbásztöltő-verseny és finomságok várják az érdeklődőket.
Gyulai Kolbász - és Sódarmustra 2012. Kolbászok, Hagyományos eljárással készült Sonkák és Füstölt termékek Nemzetközi Kiállítása, Vására és Versenye, melyen külön kategóriában indulhatnak a húsipari termékgyártók és a magánszemélyek.
Toros Pálinkafesztivál a szegedi Széchenyi téren. Hagyományos ízek, kiváló párlatok szórakoztató műsorral fűszerezve immár harmadik alkalommal Szegeden a Széchenyi téren.
2012. március 15-18-ig hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerül Székesfehérvár első 4 napig tartó téli fesztiválja, a Toros és Pálinka Fesztivál.
„Pislog, mint miskolczi kotsonyában a béka!”- országosan ismertté vált a miskolci kocsonyához fűződő közmondás.
A magyar gasztronómia és pálinkakultúra népszerűsítésének jegyében a Nobilis Pálinkák kínálatából ingyen vagy kedvezményesen kapnak kóstolót a Torkos Csütörtök vendégei.
Immáron 3. alkalommal kerül megrendezésre a Kézműves Magyar Ízek Vására, ezúttal a Millenáris B épületében 2012 március 9-11. között. 11 régió 120 kiállítójának 5000 ízvilágát lehet megkóstolni
Nemsokára itt a február 14-e, azaz a szerelmesek ünnepe. Érdemes kiemelten emlékezetessé tenni ezt a napot a pároknak, ebben segít egy rövid összefoglaló a lehetőségekből.
Borpédia néven közösségi, ingyenes borszótár indult a borászportálon.
Programok, borkóstolók a furmint jegyében harmadik alkalommal rendezik meg a Furmint Februárt: az egy hónapon át tartó országos rendezvénysorozat keretében mintegy hatvan étteremben, borbárban és szaküzletben várják borkóstolók, különleges menüsorok.
kevés olyan gastro TV adás van, ami megnevettet, de ez ilyen (volt)...Ebben az volt a jó, hogy mertek főzni mindenhol - nem törődve a hivatalos közeg ellenállásával :)
idén szeptember 3-4-én tartják a XXII. Budafoki borfesztivált. Több pincészet is megtalálható Budafokon, így főleg a borok fognak dominálni, de gastro élmények is várják a látogatókat.
Idén a Népligetben rendezik meg a Szeptemberfeszt nevű rendezvényt. Gasztronómiai vonala miatt érdekes számunkra
Éééés igen, mostantól elérhető a gastro.hu portál! Megtörtént a 'launch' ami itt most jelenthetne ebédet is, de most az indítást értjük alatta...