2015.04.24.
Díszoklevéllel, és díszebéddel jutalmazta a Nemzetgazdasági Minisztérium a nyugalmazott szakácsokat, és cukrászokat.
A díszebédnek a BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar nagy múltú Ínyenc Klubja adott otthont. A Klubban a vendéglátás szakos hallgatók vezetőtanáraikkal közösen időről időre kiválasztanak egy-egy gasztronómiai szempontból érdekes földrészt, tájegységet, hogy a diákok annak étkeit megtanulva és elkészítve tehessenek szert mind sokrétűbb gyakorlati ismeretekre. A BGF hallgatók ezúttal a fenti, különleges menüsorral tisztelegnek az olimpiai bajnokok előtt.
Szakács olimpiai bajnokok:
Facsar Sándor
Lukács István
Mátyás Rudolf
Nemeskövi Dénes
Novák Ferenc
Cukrász olimpiai bajnokok:
id. Bergmann Ernő
Gombai Nagy Péter
Kissné Zombori Zsuzsanna
Kopcsik Lajos
Nemzetközi elismerést nyert szakácsok:
Garaczi János
Gullner Gyula
Juhász István
Kalla Kálmán
A menü
Klasszikus magyar hideg vegyes ízelítő –Tárgyik Sándor receptje alapján: hideg libamáj tokaji esszenciában párolva, pisztráng filé zöldségágyon, fácán pástétom csipkeízzel
Gulyás erőleves szürkemarhából – Rákóczi János receptje alapján.
Borjú java Oscar-módra – Lukács István receptje alapján: vajon sült borjú java, ropogós rákfarokkal, hollandi mártással, citromos fehér spárgával és pirított, petrezselymes, formázott burgonyával körítve
Hideg mogyorópuding karamellamártással, Rothschild piskótával – Gombai Nagy Péter receptje alapján
A díjazottaknak gratulálunk!