Díszebédet rendeztek a magyar gasztronómia kiválóságainak - Websommelier.hu

2015.04.24.

Díszebédet rendeztek a magyar gasztronómia kiválóságainak

Díszoklevéllel, és díszebéddel jutalmazta a Nemzetgazdasági Minisztérium a nyugalmazott szakácsokat, és cukrászokat.


A díszebédnek a BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar nagy múltú Ínyenc Klubja adott otthont. A Klubban a vendéglátás szakos hallgatók vezetőtanáraikkal közösen időről időre kiválasztanak egy-egy gasztronómiai szempontból érdekes földrészt, tájegységet, hogy a diákok annak étkeit megtanulva és elkészítve tehessenek szert mind sokrétűbb gyakorlati ismeretekre. A BGF hallgatók ezúttal a fenti, különleges menüsorral tisztelegnek az olimpiai bajnokok előtt.

 

 

Szakács olimpiai bajnokok:

 Facsar Sándor
Lukács István
 Mátyás Rudolf
Nemeskövi Dénes
Novák Ferenc

Cukrász olimpiai bajnokok:

 id. Bergmann Ernő
Gombai Nagy Péter
 Kissné Zombori Zsuzsanna
Kopcsik Lajos

Nemzetközi elismerést nyert szakácsok:

Garaczi János
Gullner Gyula
Juhász István
Kalla Kálmán

 

 

A menü

 

Klasszikus magyar hideg vegyes ízelítő –Tárgyik Sándor receptje alapján: hideg libamáj tokaji esszenciában párolva, pisztráng filé zöldségágyon, fácán pástétom csipkeízzel 

 

Gulyás erőleves szürkemarhából  – Rákóczi János receptje alapján.

 

Borjú java Oscar-módra – Lukács István receptje alapján: vajon sült borjú java, ropogós rákfarokkal, hollandi mártással, citromos fehér spárgával és pirított, petrezselymes, formázott burgonyával körítve

 

 

 

Hideg mogyorópuding karamellamártással, Rothschild piskótával – Gombai Nagy Péter receptje alapján

 

A díjazottaknak gratulálunk!