Macaron Nap 2014 - Websommelier.hu

2014.03.17.

Macaron Nap 2014

Párizs, New York és London mellett Budapesten is ünnepeljük a macaront. Március 20-án ismét jön a Nemzetközi Macaron Nap, aminek ezúttal a Bálna ad otthont.


Több, mint két éve macaron-lázban égünk és március 20-án Budapesten is megünnepeljük a parány, mandulalisztből készített süteményt. Ez most sem lesz másként, sőt! Sokkal nagyobb és impozánsabb helyszínre költözik a rendezvény. Március 20-án délután a macarongyártók és a macaron rajongók megszállják a Bálna Budapest emeletét.

 

A felhozatal rendkívül ígéretes, olyan neves kiállítók lesznek, mint például a Sofitel - Paris Budapest Restaurant & Bar, a La Praline, Sugar!, Rózsavölgyi Csokoládé, Rosinante, Gerbeaud, Sarki Fűszeres és a Gundel Étterem.

 

 

A résztvevők egytől-egyig kimondottan erre az alkalomra készítik el saját variációjukat. A neves szakemberekből álló zsűri pedig külön kategóriákba sorolva díjazza a cuki süteményeket.

 

 

A színes csodák alapvetően sok cukrot, adott esetben ételfestéket is tartalmaznak, Az egyik újonc az ÉletKonyha kemény fába vágja  a fejszéjét. 100%-ban egészséges és természetes összetevőkből készült „macaron”-nal debütálnak.

 

 

 

Idén a roppanós, szájban olvadó édességnek kísérője is lesz: minőségi kávékat is kortyolhattok a macaronokhoz. A karakteres "feketéket" a kitelepülő újhullámos kávézók főzik.

 

Ezek a helyek nem csak az alapanyagokra figyelnek, hanem a technikára és a kávépincérre is. Kompromisszumot nem ismerő baristák készítik a kávékat szigorú beállítási paraméterek alapján.

 

 

Ha a kávétól és a sok-sok parány, színes finomságtól nem pörögnétek fel eléggé, akkor ráadásként még tombolát is vehettek. A nyereményjátékban értékes ajéndékokat sorsolnak ki, a bevételt pedig jótékonysági célra fordítják a szervezők.

 

Legelszántabb macaron-kedvelőként a tavalyi évhez hasonlóan akár párna vagy kitűző formájában is megvásárolhatjátok kedvenc desszerteteket.

 

 

Milyen a jó macaron?

 

A jó macaron minőségi alapanyagokból készül, könnyű, légies, a külső kérge finoman roppan, de éppen csak annyira, hogy rövid hatásszünet után az ember azonnal a tömör közepénél találja magát.

 

Itt már a mandulás massza átveszi a töltelék nedvességtartalmát, és a desszert belső fele már erről szól. Ez még trükkösebb, hogy ne legyen túl ragacsos és túl édes.

 

A töltelék nagyon fontos szerephez jut, mivel az biztosítja a macaron jellegzetes ízét, és azt, hogy ne egy édes, semmilyen ízű massza legyen az egész falat. Ennek tehát arányaiban elegendőnek és lehetőség keserűnek, vagy savanykásnak célszerű lennie.

 

 

 

Jegyek:

 

Elővélben 1700 forint a belépő, amit az alábbi helyeken tudtok megvenni:

 

Sarki Fűszeres

 

1137, Budapest, Pozsonyi út 53.

Nyitvatartás: hétköznap 8-20 óráig, szombat: 8-15 óráig, vasárnap: zárva.



A table! Boulangerie - Patisserie


Retek utca 6, Budapest 1024
Arany János utca 16, Budapest 1051
Wesselényi utca 9, Budapest 1077

 

Online felületen pedig  itt.

 

A jegyek a helyszínen 2200 forintba kerülnek.

 

Nyitva:

 

2014. március 20.
15 órától 21 óráig
Bálna Budapest, Vámház krt. 11-12.

 

További infókért katt ide.