2014.03.17.
Párizs, New York és London mellett Budapesten is ünnepeljük a macaront. Március 20-án ismét jön a Nemzetközi Macaron Nap, aminek ezúttal a Bálna ad otthont.
Több, mint két éve macaron-lázban égünk és március 20-án Budapesten is megünnepeljük a parány, mandulalisztből készített süteményt. Ez most sem lesz másként, sőt! Sokkal nagyobb és impozánsabb helyszínre költözik a rendezvény. Március 20-án délután a macarongyártók és a macaron rajongók megszállják a Bálna Budapest emeletét.
A felhozatal rendkívül ígéretes, olyan neves kiállítók lesznek, mint például a Sofitel - Paris Budapest Restaurant & Bar, a La Praline, Sugar!, Rózsavölgyi Csokoládé, Rosinante, Gerbeaud, Sarki Fűszeres és a Gundel Étterem.
A résztvevők egytől-egyig kimondottan erre az alkalomra készítik el saját variációjukat. A neves szakemberekből álló zsűri pedig külön kategóriákba sorolva díjazza a cuki süteményeket.
A színes csodák alapvetően sok cukrot, adott esetben ételfestéket is tartalmaznak, Az egyik újonc az ÉletKonyha kemény fába vágja a fejszéjét. 100%-ban egészséges és természetes összetevőkből készült „macaron”-nal debütálnak.
Idén a roppanós, szájban olvadó édességnek kísérője is lesz: minőségi kávékat is kortyolhattok a macaronokhoz. A karakteres "feketéket" a kitelepülő újhullámos kávézók főzik.
Ezek a helyek nem csak az alapanyagokra figyelnek, hanem a technikára és a kávépincérre is. Kompromisszumot nem ismerő baristák készítik a kávékat szigorú beállítási paraméterek alapján.
Ha a kávétól és a sok-sok parány, színes finomságtól nem pörögnétek fel eléggé, akkor ráadásként még tombolát is vehettek. A nyereményjátékban értékes ajéndékokat sorsolnak ki, a bevételt pedig jótékonysági célra fordítják a szervezők.
Legelszántabb macaron-kedvelőként a tavalyi évhez hasonlóan akár párna vagy kitűző formájában is megvásárolhatjátok kedvenc desszerteteket.
Milyen a jó macaron?
A jó macaron minőségi alapanyagokból készül, könnyű, légies, a külső kérge finoman roppan, de éppen csak annyira, hogy rövid hatásszünet után az ember azonnal a tömör közepénél találja magát.
Itt már a mandulás massza átveszi a töltelék nedvességtartalmát, és a desszert belső fele már erről szól. Ez még trükkösebb, hogy ne legyen túl ragacsos és túl édes.
A töltelék nagyon fontos szerephez jut, mivel az biztosítja a macaron jellegzetes ízét, és azt, hogy ne egy édes, semmilyen ízű massza legyen az egész falat. Ennek tehát arányaiban elegendőnek és lehetőség keserűnek, vagy savanykásnak célszerű lennie.
Jegyek:
Elővélben 1700 forint a belépő, amit az alábbi helyeken tudtok megvenni:
Sarki Fűszeres
1137, Budapest, Pozsonyi út 53.
Nyitvatartás: hétköznap 8-20 óráig, szombat: 8-15 óráig, vasárnap: zárva.
A table! Boulangerie - Patisserie
Retek utca 6, Budapest 1024
Arany János utca 16, Budapest 1051
Wesselényi utca 9, Budapest 1077
Online felületen pedig itt.
A jegyek a helyszínen 2200 forintba kerülnek.
Nyitva:
2014. március 20.
15 órától 21 óráig
Bálna Budapest, Vámház krt. 11-12.
További infókért katt ide.