Gourmet Fesztivál: Terítéken a paprikás csirke & játék! - Websommelier.hu

2015.05.11.

Gourmet Fesztivál: Terítéken a paprikás csirke & játék!

Paprikás csirke különlegességekkel hódít május 21-24. között a Gourmet Fesztivál, amelynek ezúttal a Millenáris ad otthont.


Két éve a gulyás, tavaly a rakott krumpli volt terítéken, idén pedig a paprikás csirke kerül a figyelem középpontjába a Pünkösd hétvégéjén megrendezésre kerülő Gourmet Fesztiválon.

 

“Végy két vagy több csirkét ‘s vagdald darabokra. Izzassz réz lábasban egy darab vajat vagy zsírt, vess bele paprikát, szegfűborsot, vöröshagymát ‘s fojtsd be sárgásra – osztán az összevagdalt csirkét vesd közibe…”- a neves szakíró, Czifray István 1840-ben így írt hazánk emblematikus szárnyas ételének elkészítéséről. Az idei Gourmet Fesztiválo megtudhatjátok, hogy az ország legjobb séfjei hogyan varázsolják aktuálissá ezt a közkedvelt ételt.

 

A balatonszemesi Kistücsök séfe a kicsontozott csirkemellet és csirkecombot rétegezte egymásra, és a csirkekockákat sült csirkebőrrel szórta meg. Köretként lisztmentes, krémes állagú tojásos nokedli szolgált, a csontból készült szószba pedig szalonna és füstölt kápia paprika is került.


A nemzetközi konyha is megjelenik a Gourmet kínálatában. A gasztroszínpadon többek között bemutatkozik Miguel Rocha Vieira, a Michelin-csillagos Costes séfje és Huszár Krisztián, a ZONA séfje. 


A fesztiválon street food kategóriában kulináris újdonságként jelenik meg a grillezés és a barbecue (BBQ), és kiderül majd, hogy a grillezéssel össze nem téveszthető BBQ, azaz a füstön sütés lassú tűzön miért az egyik legnemesebb ételkészítési filozófia.

 

Az encsi Anyukám mondta  séfei olaszos módon készítették el a csirkét: a húst tésztabatyukba töltötték, amelyet kapribogyóval, zöldfűszerekkel és napon szárított paradicsommal bolondítottak meg. Többek között olívaolajjal, füstölt paprikával és zöldfűszerekkel tálalták.


Az idei Gourmet-n külön helyszínen mutatkozik be a magyar Bocuse d’Or Akadémia, a világ legrangosabb szakácsversenyének hazai “epicentruma”, ahol a januárban megrendezett lyon-i Bocuse d’Or magyar standján nagy sikert arató hazai éttermek öt fogásos menüjét is megkóstolhatjátok.

 

Természetesen idén is megízlelhetitek a legjobb vidéki éttermek ételeit, a legizgalmasabb vidéki ízeket, és találkozhattok Michelin csillagos éttermekkel a kiállítók között és a színpadi programokban egyaránt.

 

Ráadásul idén már csütörtök délutántól látogathatjátok a rendezvényt.

 

A debreceni IKON séfje csirkehús helyett libazúzát használt, amelyet zöldfűszeres sajtkrémmel knédlibe töltött, és uborkasalátával díszítette.

 

JÁTÉK!

 

Lájkoljátok a FB-oldalunkat, osszátok meg a felhívásunkat, és kommentben írjátok meg, hogy milyen körettel fogyasztjátok a paprikás csirkét.  A résztvevők között 2 db belépőt sorosolunk ki a fesztiválra.

 

 

A soproni Erhardt csirke nélküli paprikás csirkét készíett. A tojás volt a fő alapanyag, amit 62 Celsius fokon főzték meg, és sült zöldségekkel valamint tápiókával tálalták.

 

Hasznos információk:

 

A Rendezvény helyszíne: Millenáris Park, 1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.


A Rendezvény időtartama: 2015. május 21 – 24.


A Rendezvény nyitva tartása:


2015. május 21 - 24. CS: 17.00 – 23.00, P-V: 12.00 - 23.00

 

Jegyeket itt tudtok rendelni.

 

A fesztiválról bővebb infót itt és itt találtok.

 

Fotók: http://www.mirelle.hu/