Molnár Gábor Bocuse d’Or döntősön az ország szeme - Websommelier.hu

2014.11.19.

Molnár Gábor Bocuse d’Or döntősön az ország szeme

Elkezdődött a Bocuse d’Or plakátverseny, amelynek közönségdíját a legtöbb szavazatot gyűjtő ország kapja. Szavazzatok ti is!


A 2015-ös lyon-i Bocuse d’Or versenyző és csapata hetekkel ezelőtt megkezdte felkészülését a szakácsok világversenyére, a több hónapos tréning egészen január végéig tart. A sikerért most minden hazai drukker tehet; elkezdődött a Bocuse d’Or plakátverseny, amelynek közönségdíját a legtöbb szavazatot gyűjtő ország kapja.


A világ legrangosabb szakácsversenye előtti hónapokban a felkészülés fő terepe természetesen a konyha, de a világdöntős országokra évről évre kreatív feladatok is várnak.

 

Az első a versenyzőt bemutató plakát elkészítése, amely nemcsak Molnár Gábort, de egyben hazánkat is képviseli a 24 versengő nemzet között. A hazai szurkolótábor a Bocuse d’Or ’Best Poster Prize 2015’ Facebook aloldalon szavazva támogathatja a versenyzőt.

 

Magyarország máris az esélyesek között van, de minden szavazat számít, míg január végén kiderül, sikerül-e a 2013-as győzelmet megismételni.

 

A plakátot a Bocuse d’Or Akadémia felkérésére a korábbi közönségdíjas Széll Tamás fotóját is jegyző HG360 Reklámügynökség és a Fotógyár csapata készítette. A kreatív koncepció a magyar kártya jellegzetes grafikáját cseréli részletgazdag fotóra. Az elszánt, egyben magabiztos tekintet azt is jelzi, hogy versenyzőnk igazán erős kártyát szeretne majd kijátszani Lyonban.

 

 

Az elrendezésben olyan hozzávalók szerepelnek, mint a kápia paprika – Molnár Gábor kedvelt lecsó alapanyaga –, vagy a gyöngytyúk, amely a lyon-i döntő húsételének fő témája. Hajnal Péter szakmai vezető és Ruszthy Dávid art director irányítása alatt az elkészült képek Sárosi Zoltán munkái, a gyártásvezetői feladatokat Lantos Vica végezte.

 


Itt adhatjátok le a  szavazatotokat!

 


A legnagyobb megmérettetésre a világverseny második napján, január 28-án kerül majd sor, a magyar csapatban Molnár Gábor versenyző, Vomberg Frigyes edző, Pohner Ádám commis és Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or Akadémia elnöke, mint zsűri képviseli az országot. Addig komoly munka vár rájuk és a felkészülést koordináló Akadémia tagjaira; a hazai találmányra, a Gömböcre építő koncepció és tál kialakításától a magyar kiállítói és VIP stand kínálatáig minden részletnek jelentősége van.

 


Céljuk nem kevesebb, mint hogy a lyon-i döntő helyszínén, a SIRHA nemzetközi élelmiszeripari, sütő- és cukrászipari, szálloda- és vendéglátóipari szakkiállításon hazánkra irányítsák a több mint 180 000 nemzetközi vendég és a gasztronómia legnagyobbjainak figyelmét. A 2016-os Bocuse d’Or európai döntőjének rendezési jogát tavasszal Magyarország nyerte el, ezért már most szeretnék a szakmát és a gasztronómia rajongóit Budapestre, a világ legnagyobb presztízsű szakácsversenyének következő helyszínére invitálni.

 


A felkészülést a Magyar Bocuse d’Or Akadémia weboldalán és Facebook oldalán követhetitek.