Isteni kávék, forró csokik, teák és panettone vár rátok a ManueL Caffé&Delicate-ban.
Nyerd meg a Konyhafőnök séfjének első szakácskönyvét! Bernáth József fázisfotókkal mutatja be legnépszerűbb ételeinek elkészítési módját.
Pikáns történetek, nemzetközi receptek, sok-sok praktika – mindez Házisáfrány szingli szakácskönyvében. A könyvet most megnyerhetitek!
A megújult Klauzál téri Vásárcsarnok nemcsak az őstermelőknek, hanem a közösségi programoknak is az otthona.
A város legfinomabb bejglije nyomába eredtünk, és azt is megtudtuk, hogyan készül az Auguszt család a 150. évfordulóra.
Sallay Fanni könyve négy évszakon keresztül mutat be mintegy hatvan süteményt és desszertet. A gesztenyegolyót mi is kipróbáltuk.
Az Arany Kaviárban a fókusz továbbra is az orosz konyha, de 2015-ben mégis sok minden változott.
A Kossuth Lajos tér jelentős kávéházainak alapítói a Gönczi fivérek voltak. Édesapjuk Gönczi Márton volt, a híres Zöld Vadász étterem tulajdonosa.
Az 1920-as évek végétől sorra nyíltak a kávéházak a Kossuth Lajos téren.
Az egykor kétes hírű Unio megszűnt, majd 1932-ben ugyanezzel a névvel nyílt meg Lipótváros legelőkelőbb kávéháza.
1930-ban a parlament árkádsorán a Gönczi Testvérek nyilvános éttermet nyitottak, amelynek belső kiképzése magyar motívumokból állt.
1932-ben elárverezték a Monico berendezését, ezért Gönczi László többször kísérelt meg öngyilkosságot.
1932-ben Budapest egyik legelegánsabb kávéháza: a Monico bezárt.
Az Elysée a második világháború viszontagságait is túlélte, az államosítás után azonban Szófia étteremként működtették. 2015-től pedig ismét Elysée.
A Hobbitok földjén az angolszász, a polinéz és a dél-kelet ázsiai ízek keverednek. Ezeket most mi is megkóstoltuk az ARAZ Étteremben.
A Kossuth tér egyik meghatározó épülete a MÁK-palota. Amely az első kávéházaknak adott otthont.
84 éve nyitotta meg a kapuit az Elysée, a Kossuth tér második kávéháza.
Az 1930-as évek kedvelt játéka volt a bridzs. Többek között a híres író: Ottlik Géza is ezért járt kávéházba.
Közösségi összefogással és a Mol Zöldövezet Program segítségével megújult, zöldfelülettel gyarapodott az Ostrom utca 15. társasház belső udvara.
Mi az Akademia Italia? Étterem? Piac? Olasz gourmet bolt? Főzőiskola? Minden egyben! De ez igazán akkor lesz érthető, ha személyesen látjuk. Ha össze kéne röviden foglalni, akkor azt mondanám, hogy egy hely az olasz életérzésnek...
A bEAT a vidéki vendéglátás viszonylag új és ígéretes színfoltja. Középpontban a megújult, kreatív magyar ételek, egyenesen Fülepi Kálmántól.
Óbuda gastro fellegvárában a volt Új-Udvarban nyílt meg a Buda Gourmet market & bistro, közel 3.000 négyzetméter alapterületen, így itt tényleg mindent megtalál, aki minőségi alapanyagot keres (a cápauszonytól a krokodik steak-ig tényleg mindent...)
Az alábbi körtelevesnek a rum adja a karakteres ízét. Levesbetétként alapvetően mazsola szolgál, de megszórhatjátok pirított dióval, vagy mandulával is.
Szívecske alakú tükörtojásformával készültek az amerikai jellegű, gyümölcsös finomságok. Kiváló lehet vasárnapi reggelire, uzsonnára, vagy csak vendégváró ételként is.
Tonhal + tészta + valami zöld, a gyors és egyszerű finomság garantált.
A karakteres fűszerek feldobják a tököt, az illatos étel igazi testet-lelket melengető fogás, tökéletes hűvös időben.
Töltikének a magyar konyhában a töltött káposzta alternatíváját szokták becézni, amelyet zsenge levelekből készítenek.
A bolti fűszerkeverékeknek kiváló alternatívája, ráadásul gasztroajándéknak is tökéletes.
A vaníliával, mandulával, tejszínhabbal kombinált tejberizs a XIX. század végén vált népszerűvé Dániában.
Szeptember 18-20 között ismét a Budavári Palotában vár benneteket az év legédesebb rendezvénye. Ha szeretnétek belépőt nyerni, akkor játsszatok velünk!
Paranyica, gomolya, kürtőskalács, padron paprika – megnéztünk milyen a gasztronómia a Mesterségek Ünnepe.
Belga étcsokoládé, sós mogyoró, mangó – pár íz, amiért mindenképpen érdemes betérnetek a Zimoo Fagylaltozóba.
Ez a gyümölcsös pite nemcsak finom, hanem laktató is. Ráadásul reform alapanyagokból készült.
Pálinkás bonbon, céklás keksz, somlói olaszrizling, kapcsolatépítés, virágillat – a Business Wine Vigadóbeli eseményén jártunk.
Házi készítésű sajt, blini, bor kecskeszarvból, szilvaszósz, tárkonyos üdítő – igazi grúz életérzés vár rátok a II. kerületben.
A Prestige Hotel Budapest éttermi együttműködő partnere a Michelin csillagot fialó Ráday utcai Costes új márkatagjaként nyílt Costes Downton.
Paprikás-csirkés pelemnyi, vegán tökfőzelék, kacsamájas linzer – az ország legjobb éttermei mutatkoztak be a Millenárison.
A magyar kézműves fagylalt nap egyik kitalálója Ipacs Balázs, a Hisztéria tulajdonosa. A tápiószecsői cukrászdájukban jártunk.
Linbrunn Pincészet 2013-as Syrah, Sándor Zsolt 2013-as Kétszer450 Zweigelt, Angyal Borászat 2008-as 5 puttonyos aszú – csak egy pár jó bor az április Business Wineról.
Minőségi házias fogások, piros lábas, rusztikus asztal – a KIOSK-ban egyedi módon láthatjátok vendégül a barátaitokat, családtagjaitokat.
A népszerű Costa Coffee legújabb üzlete március végén nyitotta meg kapuit a Gozsdu udvarban. A negyed igényeihez igazodva, hosszú nyitva tartással várnak benneteket.
Sonkás-tormás quiche, csokoládés éclair fánk. Próbáld ki te is a népszerű gasztrobloggerek receptjeit!
Az olasz ünnepi menü elmaradhatatlan fogásai bárányból, tojásból és kelt tésztából készülnek, a desszertek között pedig a csokoládés-krémes finomságok a népszerűek.
Dióburger, diópeszto, dióskolbász, dióskenyér, tematikus menü, házi készítmények – és sok-sok finomság vár rátok Klaus birodalmában.
Budapest legmodernebb és legzöldebb irodaházában kapott helyet az Eiffel Bistro & Bar, mely az alig egy éves nyitva tartása alatt számos elismerésben részesült.
Sütőtökfelfújt, tésztabatyu tőkehallal töltve,grillezett csontos sertéskaraj, pecsenyeszafttal – csak egy pár fogás a Trattoria Gusto farasangi menüjéből.
„Ha kedd, akkor ez Belgium” címmel február 19-től indul el a belga sörvacsora-sorozat, ahol kiderül, hogy a sült burgonyán és a gofrin túl is van élet.
Forró mangó puncs, minőségi forralt bor, gesztenyés macaron, halászlé – az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvényen jártunk.
A nagymama Sacher tortája, valódi kakaó, francia krémes – a pesthidegkúti cukrászda hangulata valóban a boldog békeidőket idézi.
A Hot Dog Cold Beerben nevükből adódóan ízletes forrókutyákat, illetve jéghideg csapolt söröket kínálnak.
Kenyértölcsérben tálalt, mini, roppanós kolbászkák tetszőleges feltéttel - ez Radnai Tamás és Behovits Attila közös, védett gasztronómiai találmánya.
Csodálatos formatorták, finom sütemények, marcipánképek, híres cukrászok – november 8-9. között vár benneteket a SÜTNICAKE.
Ínyenc burgerek, kézműves sörök, fesztiválhangulat – a Kandallóban jártunk.
A Hősök terénél járva nem csak az Oktoberfestről kiszűrődő bajor muzsikára figyelhetünk fel. A levegőben friss kalácsok illata száll, így elég ha az orrunk után megyünk és a Kürtőskalács Fesztiválon találjuk magunkat!
Thai ételek, látványkonyha, egyedi fejlesztésű 3D-s Augmented Reality applikáció – a legújabb Padthaiban jártunk.
„Mindenki jó bírálója lehet a pálinkának, ha ismeri a gyümölcsöt” – ezzel a gondolattal fogadott minket Jani bácsi, a Márton és lányai pálinkafőzde mestere a VIII. Pálinka-és Kolbászfesztiválon.
Laktózmentes levendulafagyi, glutén-, és tojásmentes mentás málnafagyi – a Levendula-lánc az ételallergiásokra is gondol.
Angol reggeli, házi pestos-sült csirkemelles szendvics, kávékülönlegességek helyben fogyasztásra és elvitelre is – kezdjétek a napot a Cafe Fiveban!
Rózsaborsos bonbon, levendulás baracklekvár, gyömbéres madeleine – csak pár kiragadott gyöngyszem, de ennyinél nem lehet megállni.
Szeptember 19. és 21. között a Budai Várba költözik az Édes Napok Budapest, Magyarország legnagyobb csokoládé-, és édesség ünnepe. Nyerj velünk páros belépőt az eseményre!
Törley Pezsgőlovag avatás, Nemzetek Sajtversenye, szüreti felvonulás – a Borfesztivál kiváló programokat tartogat számotokra.
Húsz sörcsap, kétszáz féle üveges belga sör, tapasok és magyar kóstolótálak – a Söntésben jártunk.
Színes fánkok, könyvek, finom kávé és különleges jégkrém – Budapest első fánkozójában jártunk.
Velős pirítós, pecsenyés pirítós, chilis sör – a Pirítós Pubban jártunk.
Francia hangulat, kiadós ételek, sok-sok kacaj – az egyik legelbűvölőbb belvárosi helyen jártunk.
Kézműves sörök, élőzene, otthonos hangulat – a KAlap bárban jártunk, ahol külön díjazzák, ha fejfedőben érkeztek.
Kávé, tea, szörp és forrócsokoládé-mennyország,plüssmackók birodalma, régiségek tárháza - ez a Rengeteg, avagy a Míves 2.0.
Izraeli ételek, látványkonyha, érdekes programok – megnéztük milyen Budapest új kultúrmulatója.
Magyarország után Amerikát is meghódította a Legenda Sörfőzde, utána jártunk a siker titkának és végignéztük, hogy lesz a malátából sör.
Különleges hamburgerek, tex-mex ételek, a W35-csoport romkocsmájában jártunk.
Rámenek, gyoza,integető macska – ilyen a street food japán módra.
Csabai kolbász, tokaji aszú, szódavíz, pálinka – a hungarikumok a Budai Várba költöztek.
Bazsalikom, menta, málna, tokaji bor, búzasör – a Levendula Fagyizó műhelyében nem ismernek lehetetlent, összesen 80 féle fagyit készítenek.
Két ízvilág, két hangulat, két eltérő élmény egyetlen helyen.
„Mindent a sörnek rendelünk alá" – mondták a Sörmanufaktúra.hu tulajdonosai.
A Ritter Perecezde nem nagyobb egy trafiknál, ám annál finomabb illatot áraszt. Utána jártunk,hogy igaz-e a városi pletyka, miszerint itt kaphatóak Budapest legfinomabb perecei.
A név magáért beszél. A Hentes konyhájában kiváló húsos szendvicsek, házias ízek és bőséges adagok várnak benneteket.
Lajosmizsei zöldpaprika, őrségi tökmagolaj, balatoni bor, bükki gyógytea – a Gasztroangyal Fesztiválon megkóstolhatjátok a legjobb hazai termékeket.
A kedves kis étterem a régi, jól ismeret tejközpontú reggelizőhelyek hangulatát idézi, némi modern légkörrel suhintva.
Duna 2680 címmel a Vitéz Kürtős Team kajakosai jótékonysági akcióba kezdtek. A túráról készült dokumentumfilmet ti is megnézhetitek a II. Kürtőskalács Fesztiválon.
30 sörfőzde, 100 féle sör, cseh ételek, vidám hangulat – idén egy hónapon át kóstolhattok cseh söröket a Városháza Parkban.
Kézműves magyar sörök, cseh sörkülönlegességek, sörös fagyi – a IV. Budavári Sörfesztiválon jártunk.
Só, sertéshús, fokhagyma, szalonna, sertésbél,köménymag – így készülnek a Püski kolbászok. A minőségi alapanyag kevés, ezeket a termékeket a szeretet teszi különlegessé.
Mautner Zsófi, Herczeg, Ágnes, Nyáry Krisztián, degusztációs menü – csak egy pár dolog amiért érdemes a Kálibulira látogatnotok.
Japán búza, biosör, kiwis sör, pho leves, ehető sör – sok-sok finomság vár benneteket a Műegyetem rakparton.
Rakott krumpli mousse, Lali "fő", Tafelspitz burger, Michellin csillagos séfek – a Gourmet Fesztiválon jártunk.
Alain Caron és Jacques Pourcel főzőkurzusán jártunk. A Michelin csillagos séfek ételeit ti is megkóstolhatjátok a Sofitel Hotelben.
Az Év Körtepálinkájával debütált a IX. Pálinkafesztivál, ami a régi helyén: a Városháza Parkban vár benneteket.
Duvel Tripel Hop, Brugge Tripel, Corsendonk Rousse, Carolus Classic,Petrus Aged Red - ezek voltak az V. Belga Sörfesztivál legjobb sörei.
Tekercsbe csomagolt rakott krumpli, édesburgonya chipses rakott krumpli – és hasonló különlegességek várnak rátok a Gourmeten.
Minőségi alapanyagok, francia séf, csodálatos panoráma – a Sofitel Hotel Paris Budapest Éttermében reggeliztünk.
Egészséges ételek, ázsiai specialitások a wannabe chef bloggereinek szenvedélye a főzés. Interjúnk első részében Molnár Orsival beszélgettünk.
Ízletes vacsora fél óra alatt, garnélarák és kelkáposzta fusilivel. A Stahl Magazin új különszámát szemléztük.
Októberben ünnepli 120. születésnapját a New York Kávéház, amit 2011-ben a világ legszebb kávéházának tituláltak. Ismerjétek meg a történetét!
Gulyásleves, ropogós libacomb, mákos guba és népzene – az ARAZ Étteremben minden pénteken a magyar kultúrát ünnepelik.
Aranyló húsleves és felejthetetlen rántott hús, a nagyin túl a Bruno&Brunoban is tudják, hogyan kell tökéletes vasárnapi ebédet készíteni.
Gomolya, parenyica, juhtúró, vaj, kecskesajt – a Millenárist ellepték a hazai és a határontúli magyar sajtkészítők.
Tönkölylisztből palacsinta? A Colors in the Kitchen szerzőjénél semmi sem lehetetlen, reform alapanyagokból készít kényeztető desszerteket.
Rákóczi túrós a Paris Budapesttől, kézműves csokis macaron a Rózsavölgyitől – ezek voltak az Macaron Nap abszolút győztesei.
Házi burger, mexikói finomságok, bisztró menü és hétvégi buli – csak egy pár dolog a sok közül, amiért ajánljuk a Charliet.
Ági egyaránt otthonosan mozog a magyar és a balkáni konyhában, szakácskönyveket és gasztro-novelláskötet írt, ráadásul évek óta mosolyt csal az olvasók arcára.
Híres séfek, trendi bisztrókonyha, kézműves magyar sörök – mindez nem a belvároban, hanem Újpest központjában.
Családi receptek, magyar borok, látványkonyha, a híres színészpáros fia által vezetett étterem egyaránt jó választás lehet hétköznapi ebédre és családi vacsorára is.
Az amerikai fánk és a croissant házasságából született híres sütemény New York után, már a Hajós utcában is kapható.
Ha gyors, ugyanakkor minőségi ételt szeretnétek enni, akkor jó választás lehet a belvárosi design tésztázó, ahová még a kisállataitokat is bevihetitek.
Az első magyar felmérés szerint a 39 éves, párkapcsolatban élő, budapesti nő a gasztrofesztiválok tipikus vendége.
Bezselics Ildikó a Két cica blog szerzője is kilépett a virtuális térből. Első szakácskönyvébe legnépszerűbb receptjeit gyűjtötte össze.
A Stahl magazin ezúttal egy csokis különszámmal rukkolt elő. Kezdőtől a haladókig a lapban mindenki megtalálhatja a számára megfelelő receptet.
A karácsonyi vásárok száma folyamatosan bővül, de igazi kulináris élményeket továbbra is a Szent István téren lévő vásár kínál.
A Palotanegyedbe beköltözött a spanyol virtus. Ínycsiklandó falatokkal és spanyol italokkal várnak benneteket a Padronban.
November végén kigyúltak a karácsonyi fények a Sofitel Hotelben. A híres szálloda az újragondolt fatörzs torta mellett mini vásárral is készült az ünnepekre.
A Fény Utcai Piac igazi kincsesbolttal gazdagodott. Budapest első ChocolArt üzlete ugyanis itt nyitotta meg kapuit. Az időzítés tökéletes, kiváló ajándékokat találtok itt Mikulásra és Karácsonyra is.
Tradíció és Kultúra néven Magyar Népművészeti napokat tartanak ZARA Continental Hotelben. A tematikus napokra készített magyaros menüt november 24-ig ti is megkóstolhatjátok.
Wessely Mártival a Mirelle konyhája szerzőjével beszélgettünk. Márti nem csak főz, hanem több fronton tanítja az érdeklődőket. Ma már a ikerlányaival együtt tevékenykedik a konyhában.
A Cafe Five Szépvölgyi rendhagyó libás menüsorral rukkolt elő november alkalmából. A libaburger annyira népszerű, hogy a betérők jelentős része automatikusan ezt választja.
Nagy Zitával a Zizi kalandjai blog szerzőjével beszélgettünk. A vega blogger receptjeiért a húsevők is rajonganak.
November 10-én családi program keretében mutatta be Vrábel Krisztina új könyvét: a Végtelen Spagettit.
Vasárnap estig vár benneteket a VI. Kézműves Magyar Ízek Vására a Millenáris Park B csarnokában.
Bel-Buda gasztrosétányán nyitotta meg kapuit a Nemo. Ez még csak az első állomás, a tervek szerint behálózza a várost a népszerű halbár.
Terei-Vígh Krisztinával az Á la carte kulinária szerzőjével beszélgettünk. A kedvelt blogger nem csak különleges ételeket készít, hanem szeret fotózni és utazni is.
Elsőosztályú ázsiai, így lehet jellemezni Budapest trendi, indokínai éttermét: a Madame Noi-t.
Borbély Anitával a Kávé és Csokoládé blog szerzőjével beszélgettünk. A három gyerekes családanya megszállottja a régi családi recepteknek.
Market Brunch néven francia hangulatú, vasárnapi ebédet indított a Sofitel Hotel: Paris Budapest Étterme.
Vasárnap estig vár benneteket a Kürtőskalács Fesztivál, ahol a hagyományos változatok mellett a modern kalácsok is debütálnak.
Hadarik Ritával a reformkonyha amazonjával, a Rita konyhája oldal és a Köles A Reformkonyha tulajdonosával beszélgettünk.
A Budai Gesztenyés Étterem egyedi akcióval rukkolt elő. Ingyenes ételteszt keretében ismertetik a szezonális ajánlataikat.
Divatbemutatóhoz hasonló show keretében mutatta be a Kézműves Desszert a legújabb őszi-téli kollekcióját, az nU Bisztróban.
„Raffinée” nevű finomsággal rukkolt elő a legsikeresebb magyar kézműves csokimanufaktúra a chocoMe.
Cyril Haberland a Paris Budapest Étterembe látogatott, ahol megkóstolhattuk az exkluzív, négy fogásos menüjét.
KÖLES néven hiánypótló ételbár nyílt a belvárosban. Gluténmentes és reform ételeket kínálnak a Rita konyhája blog szerzői: Hadarik Rita és Juhász Krisztina.
Hagyományos sütemények, finom fagyi és barátságos vendégszeretet jellemzi az Várfok Cukrászdát. A klasszikus vendéglátóhelyen a nagymamáink is jól érezték volna magukat.
A Vörös Homár szolgáltatásai folyamatosan bővülnek. A tengeri alapanyagokat már nem csak árusítják, hanem ételeket is készítenek belőle. A Hegyvidék Központban kialakított gasztrobárban és grillteraszon az osztrigától a lazacig mindent megkóstolhattok.
A Pierrot, 21, Pest-Buda, Spíler és az ÉS után itt a Baltazár. Az újvállalkozás nem más, mint egy gasztronómiai élményközpont: étterem, borbár és smart luxury boutique hotel egyben.
Ferencváros dinamikusan fejlődő városrésze nyár elején újabb gasztronómiai gyöngyszemmel bővült. A híres séf Feke Zoltán megvalósította álmát és megnyitotta a francia stílusú vendéglőjét.
Luxushotelben bisztró: a koncepció különös, de igazán vendégbarát. Az ÉS-be akár csak egy pohár italra is érdemes betérni.
Több száz párlat, különleges ételek, jókedv és könnyűzene jellemezte a VIII. Budapesti Pálinkafesztivált. A főszereplő meggy több formában is visszaköszönt. A kóstoláson túl pálinkát is lehetett készíteni, amit mi is kipróbáltunk.
Május 16 és 19 között ismét a belvárosban, az Erzsébet téren nyitja meg kapuit a Budapesti Pálinkafesztivál. Ezúttal a meggyes pálinkák és ételkülönlegességek kapják a kiemelt szerepet.
a Magyar Konyha Bistro mai beszélgetésében a mangalicáról beszélgettünk
megkóstoltuk a HUNGARIKA termékeit: a bio alapanyagból készíült nektárjait és mustját
Modern, trendi éttermeket teszteltünk az elmúlt hetekben. Olyan étteremkritikákat teszünk közzé, amely vendéglátóhelyeket a nyár derekán is szívesen ajánlunk. Igényesen elkészített ételek, jó szakácsok, jó hangulat, terasz, frissítő koktélok, napsütés...
Modern, trendi éttermeket teszteltünk az elmúlt hetekben. Olyan étteremkritikákat osztunk most meg veletek, amely vendéglátóhelyeket a nyár derekán is szívesen ajánlunk. Igényesen elkészített ételek, jó fej szakácsok, terasz, frissítő koktélok, napsütés...
Gelarto Rosa egy kézműves fagyizó Budapesten, a Bazilika szomszédságában. Különleges ízvilágú és formájú fagylaltokat készítenek, ezeket meg kell kóstolni! Ezen kívül még macaron is kapható náluk.
„A sonka világa, a világ sonkái” címmel rendezett sonkaszeletelő versennyel egybekötött termékbemutatót és konferenciát a Magyar Konyha Magazin. A május 9-ei rendezvénynek a Larus Rendezvényközpont adott otthont.
A LEVES. (ejtsd: levespont) új kultikus hely lett a fiatalok körében. Nem csoda, mert jó minőségű ebédet lehet kapni, amit gyorsan elfogyaszthatnak és nem mellesleg elfogadható áron lehet megkapni. Ráadásul még a nagymamánk is büszke lenne ránk! :)
Kenessey Alexandrával, a Sydneyben élő, magyar származású gasztroblogerrel beszélgettünk. Nem csak a kenguru hússal ismerkedhetünk meg, hanem a paleo (étrend) rejtelmeivel is
Az emberiség egyik ősi foglalkozása volt a halászat és ezért a halak az egyik legfontosabb táplálékaink voltak.
A gasztronómia divattá válásának köszönhetően egyre több érdekes téma és eljárás lát napvilágot. Trendi lett a diétás étkezés, a molekuláris gasztronómia, a különlegesebbnél különlegesebb ételek. Ezeket fogom bemutatni, átnézni!
Budafokon idén a XXII. borfesztivált tartották. Kimentem, megnéztem a forgatagot és közben ettem-ittam, amíg be nem sötétedett és be nem zártak a faházikók...