2013.10.14.
A gyorsételek, a kínai és a kóser konyha, a legjobb borok, a kávék és Krúdy kocsmáinak világába kalauzol el benneteket a Hosszúlépés csapata.
A Hosszúlépés csapata az őszi szezont érdekesebbnél-érdekesebb gazstronómiai sétákkal színesíti.
Október 18: "Streetfood" séta:
A gyorsan fogyasztható és szállítható utcai ételeket kínáló büféket, bárokat és bisztrókat, valamint a gyorséttermek kultúráját és múltját mutatja be Fűszeres Eszter gasztroblogger, a túra vezetője.
Október 19: Borászbástya:
A séta a budai Váron és a Tabánon át a Gellérthegy rejtett zugaiba vezet, ahol fény derül arra, hogy mi a csiger, hol éltek a "kutya rácok", hogyan hamisították az ősök a borokat és hogyan igyekezett életben maradni a budai Grinzing a filoxéra kártevő pusztítása után. A sétát Magyar Kornélia borblogger vezeti.
Október 26: Krúdy-fröccs:
A program keretében Krúdy Gyula legkedvesebb kiskocsmáit és Óbuda építészeti érdekességeit látogathatjátok végig, Koniorczyk Bori urbanista vezetésével.
Október 27: Talpig feketében:
A Talpig feketében című sétán a budapesti kávékultúra nyomába eredhettek és felfedezhetitek a déli belváros, a Ferencváros, a Kiskörút és a belváros hajdani kávéházait. A szervezők mesélnek a törzsközönséget alkotó irodalmárokról, művészekről és örömlányokról is. A sétát Saly Noémi várostörténész vezeti.
November 2: Egy falat Kína:
Az "Egy falat Kína" című sétán a kínai konyha különleges ízvilága mellett a keleti gyógyászattal, a kínai teákkal, sőt Petőfi kínai népszerűségének történetével is megismerkedhettek Csontos Sára ázsiai gasztroszakértő segítségével.
November 10: Kóser Budapest:
A zsidó konyha egyedi világába kalauzol el benneteket Fűszeres Eszter, aki a VII. kerületben valaha virágzott kóser élet emlékeit is bemutatja. Az eseményen felkeresitek az egykori húsüzemeket, éttermeket, pékségeket, miközben megismerhetitek a sólet készítésének fortélyait, számos vallási előírást és érdekességet is.
További részletek itt.