2011.09.02.
idén szeptember 3-4-én tartják a XXII. Budafoki borfesztivált. Több pincészet is megtalálható Budafokon, így főleg a borok fognak dominálni, de gastro élmények is várják a látogatókat.
Habár ez a rendezvény inkább a borokról és pezsgőkről szól, megtalálható itt is a gasztronómiai vonal is.
Bizonyára sokan a borokat is gastro kategóriába sorolják, én magában a borokat nem sorolnám oda, ahhoz kéne valami étel párosítás is (de egy jó párosítással nagyobb élmény érhető el!)
A XXII. Budafoki borfesztiválon a pincészetek vannak a középpontban: 14 pincészet termékeit kóstolhatjuk, illetve az egyes pincészetek által szervezett programokon lehet részt venni.
Vasárnap „Borban, borral, borból ízes magyar ételek” címmel főzőverseny lesz. Bár e a főzőverseny kissé öncélú, mert a versenyzők (és barátaik) élvezhetik az ételeket, a többiek maximum a látvánnyal lakhatnak jól. A bográcsozáshoz (versenyzéshez) a következő szempontokat tűzték ki: