2015.02.15.
A világ legszebb reggelije, iPadon történő pontozás, nemzetközi szakértők, és számtalan jó program vár rátok március 6-8. között, a VinCE Budapesten.
Március elején ismét ellepik a Corinthia Hotelt a hazai és külföldi bortudorok, az egyik legrangosabb közép-európai eseményen közel 160 kiállító több mint 1000 bort kínál számotokra. A szűrő nagyon komoly, a rendezvényen továbbra is csak olyan pincészetek vehetnek részt, amelyek a VinCE Magazin bortesztjein elérték a 4 vagy 5 csillagos minősítést.
A rendezvény különlegességét most is elsősorban az előadások adják, összesen 22 másfél órás, különleges borokkal kísért tematikus kurzussal és a VinCE Bárban további minikurzusokkal várnak benneteket.
A francia borvidékek idén külön hangsúlyt kapnak. Sepeciális kurzusokon ismerhetitek meg Chablis, Champagne, Bordeaux, Elzász, Beuajolais és Cahors egy vagy több vezető pincészetét, de a syrah/shiraz mint "a legbujább szőlőfajta" is külön előadást kap a VinCÉ-n.
Magyarországon is egyre népszerűbbek a pezsgők, champagne-ok és cavák, erre a trendre pedig a VinCE Budapest is reagál. A champagne és pezsgő tematikájú előadásokat Márkus György és Essi Avellan nyitja: az első Pezsgő és Champagne Világbajnokság nem évjáratos díjazottjait mutatják be.
A legrégebbi alapítású champagne-ház, a Ruinart pincemestere is Budapestre érkezik, hogy legendás chardonnay pezsgőikről meséljen, majd vasárnap Somlótól Nagy-Britanniáig és Champagne-ig kinyílik a teljes pezsgővilág, az olasz pezsgőkultúrával zárva az előadássorozatot.
A hazai kínálat ékköveit, Tokaj borait külföldi szakértők, köztük Caroline Gilby és Darrel Joseph mutatják be, Mészáros Gabriella borakadémikus pedig a Pannon Bormíves Céh legjobbjait válogatja be mesterkurzusára.
A VinCE Budapest újdonságként két digitális fejlesztéssel készül. Egyikük a Nagy kihívás elnevezésű kurzus, ahol iPadeken pontozva, az eredmények valós idejű feldolgozásával annak járhattok utána, hogy vakon felismeritek-e a csúcsborokat és hasonlóan pontoztok-e, mint a panelben ülő szaktekintélyek.
A kiállításon pedig okostelefonos alkalmazás segítségével kereshetitek majd, milyen a legkedveletebb bor, vagy éppen milyen tételek vannak épp a Top10-ben.
Idén először: VinCE Awards Gála:
A díjátadó gálát idén először, hagyományteremtő céllal szervezik meg. A 10 kategóriában kiosztott elismeréssel olyan kimagasló teljesítményeket jutalmaznak, amelyek egy klasszikus borverseny keretében nem mérhetőek.
A szakma visszajelzést adhat a legátgondoltabb borlap, a legeredményesebb borkereskedő személyére, de a gasztronómiai és turisztikai szempontok is érvényesülnek – a borvacsorák, borhotelek és borprogramok között is a legjobbakat díjazzák. A legaktívabb társulás, legkreatívabb bormarketing kampány és legjobb weboldal szintén inspirációként szolgálhat, hogy egyre inkább előremutató megoldások szülessenek.
A nevezést szakmai zsűri – köztük a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjai, neves borszakértőkből álló panel és egy nemzetközi szakíró – végzi, a február 13-án kihirdetett jelöltek közül a VinCE magazin által regisztrált több száz szakmabeli szavazza meg a győzteseket.
A VinCE Budapest kiállítóterének nyitva tartása:
Péntek: 12.00–20.00
Szombat: 11.00–20.00
Vasárnap: 11.00–20.00
A napi belépőjegy korlátlan kóstolásra jogosít, a workshopokra, előadásokra külön kell jegyet vásárolni.
Jegyeket itt tudtok vásárolni.
További információkat itt találtok.
Forrás: MTI, vince.hu