2012.03.14.
„Ha Villány, akkor Cabernet Franc!”. Három napon át, tizenegy villányi pincészet prémium cabernet franc bemutatót tart a luxus hotel, belső, függő teraszán.
VinCE Budapest 2012
Vegyen részt Ön is a Villányi borvidék első olyan programján, ahol közösen mutatjuk be a termőtáj - minden bizonnyal - legkiválóbb borát.
A VinCE Magazin nagy boreseménye, amely a borkedvelők számára maga a paradicsom, a szakmabelieknek pedig egyszerűen kihagyhatatlan. A hazai és külföldi kiállítók borai egy jeggyel kóstolhatók, a borvilág sztárjai pedig mesterkurzusokat tartanak, ahol a legjobb borok kóstolásával tanulhatunk és lehet részünk felejthetetlen élményben.
A villányi borászok hisznek abban, hogy a cabernet franc értékeivel felvértezve Villány végre a világ bortérképére is felkerül!
E Bordeaux-i szőlőfajta, a Cabernet Sauvignon szelídebb rokona. Fellelhető az egész világon, de általában nem önálló fajtaborként, hanem a Bordeaux-i triumvirátus tagjaként, házasításokban használják.
Nem úgy Villányban! A borvidék vitorlájába a cabernet franc fújja a szelet, a fajta talán itt mutatja legszebb értékeit a világban!
Milyen is a Villányi Franc?
Elegáns, összetett, gazdag, jó tartású, lendületes bor, illatos fűszerekkel, komoly struktúrával, élénk, feszes savakkal, bársonyos tanninokkal, azaz szép egyensúllyal.
Minderről a VinCe függőteraszán most Ön is meggyőződhet.
Tizenegy villányi borász mutatja be legszebb prémium borait, köztük cabernet franc -t kóstoltat, s a kurzusokon az is kiderül, hogy mi a prémium, s mit keres a Magyar Kikerics, ez a kedves, fehér virág a villányi palackokon.
Villányi pincészetek: Bock -, Csányi -, Gere Attila -, Gere Tamás és Zsolt -, Heumann -, Kiss Gábor -, Malatinszky -, Maul -, Polgár -, Tiffán Ede és Zsolt -, Vylyan Pincészetek.
Mesterkurzus a 70 fős teremben lesz március 24-én, 17.30-19.00 óráig, ahol előadók: Malatinszky Csaba és Ipacs Szabó István.
A rendezvénnyel kapcsolatos további információ a rendezvény honlapján olvasható.