Főzeléknap a Kölesben - Websommelier.hu

2014.06.18.

Főzeléknap a Kölesben

Citromfüves, tejszínes karotta, sült paprikás, kapros vajbab főzelék és hasonló finomságokkal várnak benneteket június 20-án a Kölesben.


Budapest első gluténmentes éttermében ismét különleges alkalomra készülnek. Június 20-án, a Köles a Reform Konyhán a főzelékeké lesz a főszerep.

A vendégszakács a közismert gasztroblogger: Szatmári Ferenc lesz, ezért a Köles kínálatán túl Feri főzelékeit is megkóstolhatjátok.

 

A menü:


Korianderes, kókusztejes vajtök főzelék
Citromfüves, tejszínes karotta főzelék
Mentás-gyömbéres zöldborsófőzelék
Sült paprikás, kapros vajbab főzelék
Feltétek: borsos pulykatokány , chilis húsgolyók, és Foodball

 

 

 

Főzelék kisokos

 

A főzelék a magyar konyha egyik specialitása. Szinte bármelyik zöldségből készülhet: borsó, burgonya, spenót, tök, zöldbab, bab, káposzta, kelkáposzta, lencse, sárgaborsó, vagy ritkábban brokkoli, karfiol, kukorica.

 

Sűríthetjük önmagával, főtt burgonyával, rántással vagy habarással. Tálalásakor feltéttel szervírozzuk.

 

 

Hasznos infók:

 

A Kölesről szóló cikkünket itt olvashatjátok.

Hadarik Rita blogját itt találjátok, Szatmári Ferencét pedig itt.

A Köles 11:00 és 18:00 között van nyitva. A kínált főzelékek száma korlátozott.

A Főzeléknap FB-eseményéhez itt tudtok csatlakozni.