2014.06.18.
Citromfüves, tejszínes karotta, sült paprikás, kapros vajbab főzelék és hasonló finomságokkal várnak benneteket június 20-án a Kölesben.
Budapest első gluténmentes éttermében ismét különleges alkalomra készülnek. Június 20-án, a Köles a Reform Konyhán a főzelékeké lesz a főszerep.
A vendégszakács a közismert gasztroblogger: Szatmári Ferenc lesz, ezért a Köles kínálatán túl Feri főzelékeit is megkóstolhatjátok.
A menü:
Korianderes, kókusztejes vajtök főzelék
Citromfüves, tejszínes karotta főzelék
Mentás-gyömbéres zöldborsófőzelék
Sült paprikás, kapros vajbab főzelék
Feltétek: borsos pulykatokány , chilis húsgolyók, és Foodball
Főzelék kisokos
A főzelék a magyar konyha egyik specialitása. Szinte bármelyik zöldségből készülhet: borsó, burgonya, spenót, tök, zöldbab, bab, káposzta, kelkáposzta, lencse, sárgaborsó, vagy ritkábban brokkoli, karfiol, kukorica.
Sűríthetjük önmagával, főtt burgonyával, rántással vagy habarással. Tálalásakor feltéttel szervírozzuk.
Hasznos infók:
A Kölesről szóló cikkünket itt olvashatjátok.
Hadarik Rita blogját itt találjátok, Szatmári Ferencét pedig itt.
A Köles 11:00 és 18:00 között van nyitva. A kínált főzelékek száma korlátozott.
A Főzeléknap FB-eseményéhez itt tudtok csatlakozni.