Szentpéteri Borpince
A Szentpéteri családi borpince Kiskőrös és Soltvadkert legjobb
fekvésű szőlőterületein állítja elő saját termelésű alapanyagait. Fehér,
vörös és késői szüretelésű alapanyagokból készítünk bort.
40 ha-on termelünk szőlőt. A hagyományos művelésű szőlőinken
terméskorlátozott szőlőt állítunk elő.
A modern, fémtámrendszeres ültetvényeink pedig lehetővé teszik
a szőlészkedés sokféle variációját. (pl. az éjszakai kíméletes szüretet)
Kiskőrösön az öregszőlőben egy homokdombba vájt pincében, hagyományos és modern tárolóedényekben érleljük az arra érdemes nedüket. Fehérborainkban az alföldi természetesség, a reduktivitás, fajta azonosság és a gyümölcsösség érezhető. Rozé borunk a borvidékünkre jellemző tulajdonságokkal bír. Könnyed
és fiatalos, friss megjelenésű rózsaszínes bor.
Vörösborainkat hosszan érleljük az erjedés során, majd a cefre
kíméletes mozgatása mellett érjük el a kívánatos harmónikus állapotú
csersavakban gazdag, de simulékony, fajtáinkra jellemző állapotot.
A minőségi borászkodás jellemzi a tevékenyégünket.
Ez szavatolja fogyasztóink számára a tiszta, higiénikus, hibátlan,
élvezhető borainkat.