A Sajgó Pince megközelíthetősége: Tolcsva, Sárospataktól 15 km-re a 37 főútról leágazó bekötő úton érhető el. A településre érkezve a Tolcsva-Patak hídján átkelve Erdõhorváti irányában a Dózsa Gy. u. 6. sz. alatt található borászatunk.
Sajgó Pincészet klasszikus családi vállalkozás, az általunk termelt borokat 1997 -től saját palackozásban hozzuk forgalomban.
Ma 16 hektáron termesztjük a hagyományos tokaji szőlőfajtákat /furmint, hárslevelű, sárgamuskotály/, de ellenőrzött területekről szőlőfelvásárlással kiegészítjük készletünket.
Tolcsva és környékén nagy gonddal választottuk ki a legmegfelelőbb termőterületeket.
A hazai és külföldi kereskedelembe 16 féle borral vagyunk jelen, furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, késői szüretelésű boraink, cuvée, szamorodni, aszú, aszúeszencia választékban.
A boraink több különböző klímájú pincében érlelődnek. A pincészet Tokaj-hegyalján a szőlészet-borászat fejlesztésében vállal jelentős szerepet, a cég dinamikus fejlődését az önálló gazdasági egységként létrejött 1996-97-ben Tolcsván megépült korszerű szőlőfeldolgozó- és palackozó üzem biztosítja.
Filozófiánk: Magas minőségű szőlőt termelni és kiváló minőségű borokat előállítani.
A jó bor titka a szőlőben, a jó alapanyagban rejlik.
Borainkat a hagyományos oxidatív érlelés jellemzi, ahol többéves fahordós érlelési időt alkalmazunk, különösen a szamorodnik és aszúk esetében. A pincészet borpalettáján azonban megtalálhatók a ma divatos friss- gyümölcsös ízvilágú fiatal borok is /cuvée, késői szüretelésű Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű/
Tevékenységi körükbe tartozik:
-szőlőtermesztés, -szőlőfeldolgozás, -borkészítés, -klasszikus fahordós oxidatív borérlelés, korszerű borkezelés, - borpalackozás -belföldi és export borértékesítés, - vendéglátás.
Pincészetükben boraikból borkóstoltatást, borbemutatókat tartanak. /Csoportokat előzetes bejelentkezés alapján fogadnak./
Eddigi munkájáért Sajgó Gábor a pincészet egyik tulajdonosa az alábbi elismerésben részesült:
2001.évben "Magyar Gazda díj"
2002.évben a szakma "Az év bortermelője Tokaj-hegyalján" címmel jutalmazta.
2003.évben Magyarországon elsőként kapta meg a "Királyi Borász" címet.
A pincészet által forgalmazott borok több hazai és nemzetközi borversenyen Champion díjat, számos Arany, - Nagyarany érmeket, "különdíj" elismerést kaptak.
A kemény munka, az ebbe vetett hit és az eredmények alapján a pincészet Tokaj-Hegyalja egyik meghatározó borászatává vált. Céljuk, hogy továbbra is a Tokajinak mint különleges kincsnek a megőrzése, népszerűsítése, majdan a tradíciók továbbadása.