OSTOROSBOR Zrt.
www.ostorosbor.hu
Magyarország északi részén a Bükk hegység lábánál alakult ki az Egri történelmi borvidék, melynek az OSTOROSBOR az egyik legismertebb borászati cége.
Egertől 4 km-re találhatóak a legkiválóbb adottságú vulkanikus eredetű szőlőtermő területek, ahol 120 hektár saját ültetvénnyel rendelkezünk, illetve 400 hektár, kistulajdonosok birtokában álló szőlőterület termesztését integráljuk. Az 50 ezer mázsa szőlőtermést felvásárolva évi 35-40 ezer hektoliter bort állítunk elő.
Ennek egy részét a tradicionális magyar fehér szőlőfajták adják: Leányka, Olaszrizling, Ottonel Muskotály, Rizlingszilváni, melyeket korszerű berendezéseken feldolgozva kóracél tartályokban tárolunk.
A mai divatirányzatnak megfelelően egyre több üde, friss, gyümölcsös rozé bort készítünk a borvidékre jellemző Kékfrankos fajtából.
A riolit-tufába vájt, ideális klímájú pincékben ászokhordókban érnek a hagyományos héjon erjesztéssel készült vörösboraink: a Kékfrankos, Zweigelt, Merlot, Cabernet Sauvignon, Blauer portugieser.
Gondos fahordós érlelés és házasítás után kerül palackba a borvidék legismertebb védett eredetű bora, az Egri Bikavér, melyet az Egri Borvidék Borminősítő Bizottságának tagjai minősítenek és engednek forgalomba.
Palackozó üzemünkben évi közel 5 millió palack bort töltünk, amelyek szinte valamennyi üzletláncban megtalálhatóak.