Molnár Pincészet - Websommelier.hu
 

Molnár Pincészet

  • Winery/Vineyard

Molnár Pincészet leírása

Köszöntjük a Molnár Pincészet és Szőlőbirtok facebook oldalán! Mottónk : Minőség,megfizethető áron! Pincészetünket 1996-ban alapítottuk meg az egri Szépasszony-völgyben. A többgenerációs szőlőművelő és borászati tapasztalatra épülő pincészet feldolgozó részét feleségem szüleitől vettük át , akik mai napig részt vállalnak szőlőművelő munkában. Családi gazdaságként folytatjuk tevékenységünket. A borászati feldolgozó, a szőlőművelő gépek telephelye, a szőlőterületek közelsége miatt Felnémeten található. Elsősorban vörös, jóval kevesebb fehér szőlőterületünk van. Néhány szót a technológiáról. Oxidatív borok előállításával foglalkozunk, irányított erjesztést alkalmazunk. Az illatos fehér fajtákat 8-12 órán át héján áztatjuk az intenzív íz és illatanyagok kinyerése céljából. A vörös szőlőt 2-5 hétig héján erjesztjük, 24-36 hónapig 5 és10 hl-es ászok hordóban érleljük, majd palackosan vagy lédig formában kerülnek eladásra boraink. Barrique hordóinkba a legtöbbet ígérő vörösboraink kerülnek. Az Egri Leányka tölgyfa-, a Chardonnay kőrishordós érlelést kap. Kedvező évjáratban, megfelelő hőmérsékleti viszonyok között Jégbort is készítünk. Nagy a fajtaválasztékunk, a fehér és vörös mellett igen kedveltek rozé boraink is. Feleségem borász és borbírálói képesítéssel rendelkezik, ő irányítja a feldolgozást. A Szépasszony-völgyben a 16-os pincében találják meg borainkat. Hosszú évek szorgalmas munkájával építettük fel a Molnár Pincészetet aminek továbbvitele a fiam feladata lesz. A generáció legfiatalabb tagja, Molnár Gergely a Corvinus Egyetem szőlész-borász karán folytatja tanulmányait. A borászat ma már rendelkezik a modern szőlő-feldolgozáshoz és borkészítéshez szükséges eszközökkel, saját szőlőművelő gépekkel. Mindemellett megőrizte a tradicionális értékeket. Hangsúlyt fektet a hosszú tölgyfahordós érlelésre. A jó minőséggel szeretné megtartani vásárlóit. A szőlőbirtokunk területei az egri borvidéken, Eger, Andornaktálya és Egerbakta határaiban terülnek el. A családunk 17 hektár területen gazdálkodik. A jó bor mindent eldöntő alapja a szőlőhegyen keresendő. A szőlő telepítése során az volt a célkitűzésünk, hogy olyan termőtalajjal, fekvéssel rendelkező dűlőket, olyan szőlőfajtákat válasszunk, melyek a későbbiek során kiváló minőségű alapanyagot biztosítanak borászatunk számára. A megfelelő terméskorlátozással, figyelembe véve a fajta sajátosságait, további minőség emelkedést érünk el. Szőlőművelő gyökereink az Egerhez csatolt Felnémethez kötnek minket, ezért a területek nagy része ott található. Eger – Birka dűlő: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Kékfrankos Blauburger, Turán Eger – Szarkás dűlő: Kékmedoc (Menoire), Chardonnay Eger – Galagonyás dűlő: Kékfrankos Egerbakta – Paptag dűlő: Leányka Andornaktálya – Erdélyi dűlő: Muskotály Andornaktálya – Cserjéslápa: Medina

Molnár Pincészet adatai

Molnár Pincészet elérhetősége

Nyitvatartás:

Hátfő: 09:00 - 21:00
Kedd: 09:00 - 21:00
Szerda: 09:00 - 21:00
Csütörtök: 09:00 - 21:00
Péntek: 09:00 - 22:00
Szombat: 09:00 - 22:00
Vasárnap: 09:00 - 21:00

Parkolási lehetőségek:

Parkoló
Cím: Szépasszony-völgy 16-os pince, Eger, Hungary, 3300
Telefon: Vezetékes:06-36-413-894 Mobil: 0630-972-6598 / 0630-625-1747
Tömegközlekedés: http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=hu&t=h&msa=0&msid=113952028201564272339.000491840c4010836b5a9&ll=47.891269,20.359222&spn=0.003597,0.005901&z=17&iwloc=000491840e7007970ec70&source=embed

Molnár Pincészet(Eger) vélemények

Molnár Pincészet helyhez hasonló helyek