Az évezredes tradíciókat, a tudomány mai eredményeit kínáljuk borainkkal. A Lesence-vidéke természeti szépsége, a termőhely patinája boraink ihletője.
Páratlan természeti környezet, a felejthetetlen balatoni táj a Kázsmér pincészet otthona.
A Kázsmér család több mint ezer éve van otthon a Lesence-vidéken. Őseink valószínűleg a honfoglaláskori Tomaj nemzettséggel együtt telepedtek a vidékre. Nevünk kazár ősökre utal.
A szőlészetet-borászatot 1997-ben idősebb Kázsmér János alapította, majd a birtokot a harmadik generáció Kázsmér Szőlőbirtok és Pincészet néven fejleszti tovább. Családunk felmenői 1982-ig földműveléssel, szőlőműveléssel, bor termeléssel foglalkoztak. Közel húsz évre megszakadt ez a foglalkozási ág a családban, majd 1997-ben idősebb Kázsmér János nyugdíjasként visszatért az ősi foglalkozáshoz.
A szőlész-borász tudás, tapasztalat pótlásaként külföldi - olasz, francia - szakembereket hívtak segítségül az üzleti és technológiai tervek elkészítéséhez. Név szerint meg kell említeni Enzo Rivellát, aki akkor a Castello Banfi igazgatója, és az Olasz Borászok Szövetségének elnöke volt. Rivella úrral kidolgozott létesítési koncepció arra alapult, hogy a borászat a környék, főleg a Lesence-vidéke termelőinek szőlőjét dolgozza fel. Az ültetvények területe és állapota alapján a borászat kapacitását 30.000 hektoliterben határoztuk meg. Akkoriban csak fehér fajták voltak engedélyezve erre a területre. Rivella úrral egyetértve csak saját termelésű szőlőből állítjuk elő a palackozott borokat, hogy azok a legmagasabb minőségi igényeket is kielégítsék. A koncepcióból következett, hogy a teljes kapacitás kiépítése tervszerűen, több lépcsőben valósult meg. Elsőként – már 1997-ben - felépült a teljes vinifikációs kapacitás a hordós bor előállításához, majd 2002-ben jött létre az érlelő és a palackozó üzem.
Időközben kék szőlőfajtákat is engedélyeztek a borvidéken, így azok telepítése is megkezdődhetett. A telepítést folyamatosan végeztük 70 hektárig. Szerencsére az első beruházási lépcső tervei lehetővé tették mintegy 2000 hl vörösbor előállítására alkalmas kapacitással történő bővítést. Az ültetvények telepítése és borászati üzem kialakítása az akkori legkorszerűbb technológiai bázison történt. A folyamatos fejlesztéseknek hála ezt a legkorszerűbb szintet a mai napig megtartottuk.