Kis családi pince, kis tételes kézműves borok, kevés felhajtás, sok lelkesedés – ahogy mi szeretjük.
Eger városában tevékenykedő családi borászat, mely 2005-ben alakult.
Célkitűzésünk a borvidék legjobb dűlőiből származó, jellegzetesen egri szőlőfajtákból kis mennyiségű, magas minőségű, kézműves borok készítése. Példátlanul sokoldalú talajviszonyok, mikroklímák és fajtaszerkezet. Kékfrankos az Eged-hegyről, Portugieser a Zsidószélről, Királyleányka a Hajdú-hegyről, Cabernet franc a Kerékkötőből és Merlot az Öreghegyről.
Nem háborgatjuk őket túlzott vegyszer használattal, kézi munkával annál inkább, szellős lombfelület kialakításával és szigorú terméskorlátozással igyekszünk jó szőlőt termeszteni.
A XI.-ik századtól Egerbe és környékére települt vallon szőlőművelők Sanctus Aegidiusról nevezték el a Nagy-Eged hegyet, melynek napsütötte, tufamorzsalékos, kristálypalás-mészköves déli lejtőin teremnek az egri borvidék legjobb vörösbort adó szőlői.
A csapat
Lóska Zoltán, borász
Borászból lettem borásszá, őseim szinte biztosan Árpád jobbján vágtattak be a Kárpát –medencébe, farzsebükben Bikavér-oltványokat rejtegetve. Minden felmenőm birtokolt legalább egy tőke szőlőt, ilyen tradíciókkal nem is lehetett kérdés a pályaválasztás. Tanultam és tapasztaltam és tanulok és tapasztalok.
Lóska-Kovács Beáta, marketing
Egri Leánykaként gyermekkorom óta lételemem a szőlő, de a Bornak férjem mutatott be, majd a kapcsolatot egy nemzetközi borszakértő tanfolyam mélyítette el. Mindeközben a mélyvízben dolgozva ismerkedtem vendéglátással, borkereskedelemmel és bormarketinggel.